SEFJ2021 logo.png

Formerly Japan Solar + Energy Storage

YOKOHAMA

October 12-13, 2021

powergen_eu_17_GLO_2008.webp

FULL PROGRAM

09:00 - 09:05  (5 mins)

Welcome by Leader Associates

09:05 - 09:10  (5 mins)

Opening Statement by Chairperson

New Opportunities: Energy Storage

09:10 -09:30  (20 mins)

[Keynote] Net-Zero Emission by 2050

• Future renewable energy development plan towards Net-Zero 2050
• Solar energy proportion in total and its outlook
• Solar market focus

09:30-09:50  (20 mins)

[Keynote] The Balance between Large-scale Solar Development and Land Shortage

• Land use plan for solar energy
• The application of abandoned land
• Map out large-scale solar projects

09:50-10:40  (50 mins)

[Panel] How to Maximise the Utilization of Landscapefor Solar Project

• Land Shortage in Japan thus it is critical to fully utilze the land
• Rooftop, Floating Solar, Energy Storage

20 Mins Tea Break & Exhibition Visit

11:00 - 11:20  (20 mins)

[Keynote] Utilities's Effect to Reduce Grid Congestion

• Under the post effect of Covid-19
• Promote further cross-regional adjustment
• Ensure stable electricity supply

11:20-12:10  (50 mins)

[Panel] Employing Various Solutions to Support Grid Connection

• Application of large energy storage systems
• Strengthen the transmission network and grid stability
• Employ advanced technology: Artifical Intelligence, smart grid etc.

Luncheon & Networking 

100% RENEWABLE SUMMIT

14:00-14:20  (20 mins)

[Keynote] More to be Optimized and Upgraded in Hitting 100% Renewable Targets

• Corporate PPA guidelines
• Onsite and offsite corporate PPAs selection

14:20-14:40  (20 mins)

[Keynote] Efficient Strategy towards Carbon Neutral

• Practical Solutions to Realise Implementation

14:40-15:30  (50 mins)

[Panel] Possibility and Difficulty of Corporate PPA in Japan

• The impact of Covid-19: where to buy clean energy at a large scale
• The difficulty to sign offsite PPAs in Japan: wholesale market, extra fee
• Renewable energy surcharge: Wheeling charges, Transmission costs for
off-site PPAs

30 Mins Tea Break & Exhibition Visit

Path to 100% Renewables

16:00-16:50  (50 mins)

[Panel] Economical Model towards 100% Renewable Transition

• Financing, Bankability and Risk Mitigation

16:50-17:20 (30 mins)

Technology Box

Contact Us:

Programme & Speakers Enquires

Zoe Zou

Zoe@leader-associates.com

+86 21 6419 9537 - ex 8168

Exhibition & Sponsors Inquires

Joann Cheung

Joann@leader-associates.com

+86 131 2053 0227

Exhibition & Sponsors Inquires

Jackie Hsu

Jackie@leader-associates.com

+86 180 1939 5363

Chinese Sales Representative

Wendy Huang

Wendy@leader-associates.com

+86 159 2159 9920

LAHR.png

Leader Associates, as a global leading renewable energy event organizer, is committed to clean energy and stands at the forefront of environmental sustainability. We put faith in our work to make renewable energy available and affordable through practical business platforms and non-business programs.

Global Solar Series Events:

Shin Yokohama Prince Hotel

YOKOHAMA, JAPAN

October, 2022

 #SEFJ2022 

6849e0eb-bf02-431d-803c-62e9640e98ab.png