japan_edited.jpg

​Strategic Summit Agenda

12 October

09:10 - 10:00 (50 mins)

[Panel] Financial Development and Beneficial Business Models for Solar PV Projects in Japan Market

Moderator:

Masahiro Tanabe
Counsel, Finance & Projects
Baker McKenzie

Panelist:

Kiyoharu Tsukada
Deputy General Manager
Tokyo Century

Fumio Chiken
Head of Renewable Energy Investment
Daiwa Energy & Infrastructure

Shinichi Yasuda
Co-Head of Renewable Finance Team & Senior Vice President
Development Bank of Japan

Shuhei Kusumoto
Principal, Energy Infrastructure
Actis

10:00 - 10:50 (50 mins)

[Panel] The Future Trend and The Potential of Floating Solar in Japan

Moderator:

Ken Tay
Senior Analyst
Rystad Energy

Panelist:

Seiya Miyake
Senior Managing Director
UPDATER, Inc. (formerly Minna-Denryoku, Inc.)

Hiroyuki Ishida
Researcher, Sustainability Division
Mitsubishi Research Institute, Inc.

Olaf de Swart
Co-Founder
SolarDuck

Morning coffee & networking break

11:20 - 12:10 (50 mins)

[Panel] Optimize Solar Asset Performance with O&M Innovations

Moderator:

Seiya Sugita 
Business Development Director
Vector Renewables

Panelist:

Kazuhisa Yurita
General Manager/ Head of Solar Asset Management
ORIX Renewable Energy Management Corporation

Yoshihisa Wakamatsu
Principal Consultant
DNV

Tanvir Ahmed Chowdhury
Senior Engineer, Energy Business and Product Development
NTT Advanced Technology Corp

12:10 - 12:30 (20 mins)

[Innovation Box] High accuracy solar data and new PV design and energy simulation software for development and operation of solar power plants

Marcel Suri
CEO
Solargis

Louis Klépal
Deputy General Manager
Shift Energy Japan KK

14:00 - 14:50 (50 mins)

[Panel] Stability & Profitabiliy: The Role of Energy Storage to Enhance Solar Projects

Moderator:

Tatsuto Kikuchi
Technical Director, P.E.Jp (Civil/Elecs)
Mott MacDonald

Panelist:

Q_sojitz.jpg

Akira Morise
Assistant General Manager
Sojitz Corporation

Le Xu
Business Development Lead
Aquila Capital

Terry Grant
Vice Chairman
Marathon Capital

Takenori Kobayashi
Senior Fellow, Energy Aggregation Division
Toshiba Energy Systems & Solutions Corporation

Wataru Shima
Business Development Director
Equis Japan

14:40 - 15:00 (20 mins)

[Innivation Box] Emerging Technologies in Solar PV Asset Management

14:50 - 15:30 (40 mins)

[Panel] Operating Challenges and Solutions toward Future Asset Performance

Moderator:

Yamato Kawamata
Senior Power Market Analyst
Wood Mackenzie

Panelist:

Yoichiro Mizuta
Head of Asset Management
Pacifico Energy K.K.

Yoshitaka Santoki
Representative Director
Meteocontrol

Prasad Akella
International Business Executive
SenseHawk, Inc.

11 October

09:10 - 09:30 (20 mins)

[Keynote] Policies and Market Trends in Japan Solar PV

09:30 - 10:20 (50 mins)

[C-suite Panel] Industrial Leader Gathering: Japanese Solar PV Market's Status and Prospects

Moderator:

Masayuki Sakai
CEO & Founder
CO2O

Panelist:

Gavin Adda
CEO
TotalEnergies Renewables Distributed Generation Asia

Tetsuya Oura
President & Representative Director
BayWa r.e. Japan K.K.

Gu-Yoon Chung
Head of Business Development APAC
Enel Green Power

Jose Antonio Millan Ruano
CEO
Hinode Energy 

Morning coffee & networking break

10:50 - 11:40 (50 mins)

[Panel] Japan Solar PV Auction: Its Possibilities and Restrictions

Moderator:

Izumi Kaizuka
Director, Principal Analyst
RTS Corporation

Panelist:

Naoki Sawaoka
Senior Executive Officer
Sinanen Holdings Co., Ltd.

Diala Hawila
Programme Officer
IRENA 

Mio Koyama
Senior Manager
PwC Advisory LLC

11:40 - 12:00 (20 mins)

[Keynote] The transition of Support Schemes for Renewable Energy in Japan: From FIT to FIP, how a change in regulation can offer great financial gains for renewable asset owners

Lars Weber
Partner
Valhall

14:00 - 14:50 (50 mins)

[Panel] Japanese Industries' Green Strategies towards Carbon Neutral

Moderator:

Takuro Sasao
CEO of Japan & North Asia
Enfinity

Panelist:

Mitsuaki Yasuoka
Senior Manager, AIoT Business
Envision Digital Japan K.K.

Q_Shizen-Energy-&-Juwi.jpg

Jan Warzecha
Representative Director
juwi Shizen Energy Inc.

Mao Ito
Vice President
Goldman Sachs

Mao Ito
Vice President
Goldman Sachs

Akira Yoshida
Principal, Public Policy
Amazon Web Services Japan

Rune Nordgaard
Manager Director
FREYR Battery Japan G.K.

14:50 - 15:10 (20 mins)

[Keynote] Decarbonization Strategy in Corporate Management

Daisuke Fukuzaki
Head of Renewable Energy Promotion Group, Director at CEO Project Office of SoftBank Group Corp
SB Energy

Afternoon coffee & networking break

15:50 - 16:15 (25 mins)

[Keynote]  How to optimize the battery system design and maximize the profit for large-scale projects in Japan

Philip Gao
Sales Director, Sungrow
SUNGROW JAPAN K.K

16:15 - 17:05 (50 mins)

[Panel] Key Considerations to Accelerate Japanese Corporate PPA 

Moderator:

Andrew Hughes
Of Counsel
Orrick, Herrington & Sutcliffe LLP

Panelist:

Hiroshi Iwao
Associate General Manager
Sumitomo Mitsui Trust Bank Limited

Hugo Batten
Managing Director, APAC
Aurora Energy Research 

Munib Siddiqi
Director, Origination & PPA
Canadian Solar Projects K.K.